Tehnologija dubokog vučenja limenke za konzerviranje hrane (CROSBI ID 357015)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Pugar, Denis
Math, Miljenko
hrvatski
Tehnologija dubokog vučenja limenke za konzerviranje hrane
Primarni cilj rada je konstruiranje alata za duboko vučenje limenke za konzerviranje hrane. Alat je konstruiran tako da se u jednoj fazi iz trake lima izrezuje platina te duboko vuče i obrezuje limenka. Također, u alatu su predviđeni svi potrebni elementi koji omogućuju izbacivanje gotovog proizvoda po završetku procesa. Proveden je i postupak numeričke simulacije procesa, a rezultati su uspoređeni s dobivenim analitičkim rješenjima.
duboko vučenje; značajke alata; veličine procesa; karakteristike stroja; numerička simulacija
nije evidentirano
engleski
Deep drawing technology in food preserving can production
nije evidentirano
deep drawing; tool characteristics; process parameters; machine characteristics; numerical simulation
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52
08.02.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Zagreb