Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana (CROSBI ID 364631)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Kežić, Zoran
Jemrić, Tomislav
hrvatski
Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana
Istraživan je učinak na plodove nektarine primjenom tretmana toplim zrakom (zagrijavanjem plodova toplim zrakom do 42o C u trajanju od 24 minute) i potapanjem u toplu vodu na temperaturi od 48o C u trajanju od 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja na 0o C ispitani su pokazatelji kakvoće plodova. U tretmanu HAT bilo je najmanje trulih plodova nakon dva tjedna čuvanja. Potrebno je optimizirati učinkovitost toplinskih tretmana i istražiti djelovanje na kakvoću plodova.
nektarina; toplinski tretman; potapanje u toplu vodu; tretman toplim zrakom
nije evidentirano
engleski
Fruit quality of heat-treated nectarine cv. Venus
nije evidentirano
nectarine; heat treatment; hot water dip; hot air treatment
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
01.07.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb