Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana (CROSBI ID 364631)

Ocjenski rad | diplomski rad

Kežić, Zoran Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2011

Podaci o odgovornosti

Kežić, Zoran

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Kakvoća plodova nektarine sorte „Venus“ ovisno o načinu provedbe toplinskog tretmana

Istraživan je učinak na plodove nektarine primjenom tretmana toplim zrakom (zagrijavanjem plodova toplim zrakom do 42o C u trajanju od 24 minute) i potapanjem u toplu vodu na temperaturi od 48o C u trajanju od 12 minuta. Nakon dva i četiri tjedna čuvanja na 0o C ispitani su pokazatelji kakvoće plodova. U tretmanu HAT bilo je najmanje trulih plodova nakon dva tjedna čuvanja. Potrebno je optimizirati učinkovitost toplinskih tretmana i istražiti djelovanje na kakvoću plodova.

nektarina; toplinski tretman; potapanje u toplu vodu; tretman toplim zrakom

nije evidentirano

engleski

Fruit quality of heat-treated nectarine cv. Venus

nije evidentirano

nectarine; heat treatment; hot water dip; hot air treatment

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

01.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)