Rashladne komore za skladištenje povrća (CROSBI ID 364637)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jelančić, Marko
Soldo, Vladimir
hrvatski
Rashladne komore za skladištenje povrća
Hlađenje povrća provodi se u hladionicama s usmjerenim strujanjem zraka. Skladišteno povrće hladi se na temperaturu od 2 C. Takvo stanje postiže se rashladnim uređajem s jednostupanjskim kompresorom. Postrojenje je locirano u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Povrće koje se hladi su kupus, mrkva i zelena salata. U uvodnom dijelu opisan je način očuvanja kvalitete kod hlađenja povrća i neke od preporuka kod njegovog skladištenja. U nastavku je izrađen proračun kapaciteta komora i potrebnih komponenti sustava te shema spajanja uređaja i dispozicijski crtež čitavog sustava.
Rashladne komore; skladištenje povrća
nije evidentirano
engleski
Cold stores for vegetables
nije evidentirano
Cold stores; storage of vegetables
nije evidentirano
Podaci o izdanju
54
15.12.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Zagreb