Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Slobodni radilkali u istraživanju maslinovog ulja i crnog vina (CROSBI ID 583435)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Valić, Srećko Slobodni radilkali u istraživanju maslinovog ulja i crnog vina // Fizika u primjeni, znanstveno stručni skup. 2011

Podaci o odgovornosti

Valić, Srećko

hrvatski

Slobodni radilkali u istraživanju maslinovog ulja i crnog vina

Prikazana je mogućnost primjene elektronske spinske rezonancije u studiju antioksidacijskog djelovanja malinovog ulja i crnog vina, primjenom galvioksil radikala. Rezultati su pokazali da dodatak relativno male količine maslinovog ulja i crnog vina (od 1% do 4%) otopini radikala dovodi do gubitka signala. Mjerenjem gubitka signala u funkciji vremena proteklog od trenutka miješanja ulja odnosno vina s otopinom radikala, moguće je odrediti antioksidacijsku moć svakog pojedinog uzorka ulja i vina te ih međusobno usporediti.

Elektronska spinska rezonancija; galvinoksil; radikal; antioksidacijko djelovanje; maslinovo ulje; crno vino

nije evidentirano

engleski

Free radicals in the study of olive oil and red wine

nije evidentirano

electron spin resonance; galvinoxyl; radical; antioxidant properties; olive oil; red wine

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2011.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

Fizika u primjeni, znanstveno stručni skup

pozvano predavanje

22.02.2011-22.02.2011

Zagreb, Hrvatska

Povezanost rada

Kemija