Slobodni radilkali u istraživanju maslinovog ulja i crnog vina (CROSBI ID 583435)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Valić, Srećko
hrvatski
Slobodni radilkali u istraživanju maslinovog ulja i crnog vina
Prikazana je mogućnost primjene elektronske spinske rezonancije u studiju antioksidacijskog djelovanja malinovog ulja i crnog vina, primjenom galvioksil radikala. Rezultati su pokazali da dodatak relativno male količine maslinovog ulja i crnog vina (od 1% do 4%) otopini radikala dovodi do gubitka signala. Mjerenjem gubitka signala u funkciji vremena proteklog od trenutka miješanja ulja odnosno vina s otopinom radikala, moguće je odrediti antioksidacijsku moć svakog pojedinog uzorka ulja i vina te ih međusobno usporediti.
Elektronska spinska rezonancija; galvinoksil; radikal; antioksidacijko djelovanje; maslinovo ulje; crno vino
nije evidentirano
engleski
Free radicals in the study of olive oil and red wine
nije evidentirano
electron spin resonance; galvinoxyl; radical; antioxidant properties; olive oil; red wine
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2011.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
Fizika u primjeni, znanstveno stručni skup
pozvano predavanje
22.02.2011-22.02.2011
Zagreb, Hrvatska