Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja (CROSBI ID 372082)

Ocjenski rad | diplomski rad

Mihaljević, Ivan Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja / Jemrić, Tomislav (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2012

Podaci o odgovornosti

Mihaljević, Ivan

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja

Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48°C u trajanju od 6 minuta i 12 minuta na očuvanje kakvoće ploda breskve (Prunus persica cv. Roig) i nektarine (Prunus persica var. nectarina cv. Venus). Nakon 3 tjedna čuvanja na 0°C provedene su standardne analize kakvoće (tvrdoća, topljiva suha tvar i ukupne kiseline). Kod breskve cv. Roig nije bilo signifikantnih razlika između kontrole i tretiranih plodova. Promatrajući rezultate istraživanja plodova nektarine cv. Venus kod tretmana HWD 48°C 12' uočen je značajno niži udio ukupnih kiselina u odnosu na kontrolu. Također, značajno viši omjer topljive suhe tvari i ukupnih kiselina bio je kod tretmana HWD 48°C 12' u odnosu na kontrolu i HWD 48°C 6'.

breskva; nektarina; toplinski tretman; kakvoća ploda

nije evidentirano

engleski

Quality of heat treated fruit of peach and nectarine after storage

nije evidentirano

peach; nectarine; heat treatment; fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

21

20.04.2012.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)