Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja (CROSBI ID 372082)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Mihaljević, Ivan
Jemrić, Tomislav
hrvatski
Kakvoća toplinski tretiranih plodova breskve i nektarine nakon čuvanja
Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48°C u trajanju od 6 minuta i 12 minuta na očuvanje kakvoće ploda breskve (Prunus persica cv. Roig) i nektarine (Prunus persica var. nectarina cv. Venus). Nakon 3 tjedna čuvanja na 0°C provedene su standardne analize kakvoće (tvrdoća, topljiva suha tvar i ukupne kiseline). Kod breskve cv. Roig nije bilo signifikantnih razlika između kontrole i tretiranih plodova. Promatrajući rezultate istraživanja plodova nektarine cv. Venus kod tretmana HWD 48°C 12' uočen je značajno niži udio ukupnih kiselina u odnosu na kontrolu. Također, značajno viši omjer topljive suhe tvari i ukupnih kiselina bio je kod tretmana HWD 48°C 12' u odnosu na kontrolu i HWD 48°C 6'.
breskva; nektarina; toplinski tretman; kakvoća ploda
nije evidentirano
engleski
Quality of heat treated fruit of peach and nectarine after storage
nije evidentirano
peach; nectarine; heat treatment; fruit quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
21
20.04.2012.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb