Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Razine, struktura, rukovođenje i odlučivanje menedžmenta u turizmu i ugostiteljstvu (CROSBI ID 464743)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija

Križman, Danijela ; Šehanović, Jusuf ; Uravić, Lenko Razine, struktura, rukovođenje i odlučivanje menedžmenta u turizmu i ugostiteljstvu // Tranzicijski procesi u hrvatskom turizmu / Pančić-Kombol, Tonka (ur.). Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1997. str. 31-47-x

Podaci o odgovornosti

Križman, Danijela ; Šehanović, Jusuf ; Uravić, Lenko

hrvatski

Razine, struktura, rukovođenje i odlučivanje menedžmenta u turizmu i ugostiteljstvu

U okviru nastavnog predmeta"Management ugostiteljskih i turističkih poduzeća", koji se sluša na četvrtoj godini Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" u Puli, a pod vodstvom autora, u 1., 2. i 3. mjesecu 1996. godine provedeno je opsežno istraživanje o funkcioniranju menedžmenta u ugostiteljskim i turističkim poduzećima. Istraživanje je obavljeno pomoću anketnog upitnika. Pitanja su tražila odgovore iz ovih tematskih cjelina: osnovni podaci o menedžeru; razine menedžmenta; osnovne funkcije menedžmenta i menedžera; delegiranje ovlaštenja, odgovornosti i autoriteta; znanja, vještine, odnosno osobine koje moraju posjedovati menedžeri; stilovi vođenja; upravljanje vremenom; sustavi vođenja i odlučivanja u poduzeću. Rezultati ovog istraživanja uspoređeni su s rezultatima istraživanja o funkcioniranju menedžmenta u hrvatskim poduzećima, koje je proveo Pere Sikavica (Sikavica, P.: Funkcioniranje managementa u hrvatskim poduzećima, Slobodno poduzetništvo, Zagreb, 1994, br. 10, str. 136-155). Cilj rada je upućivanje na sadašnju situaciju u menedžmentu turističkih i ugostiteljskih poduzeća glede navedenih pitanja te poticanje određenih aktivnosti koje bi trendove u hrvatskom turističkom i ugostiteljskom menedžmentu približili svjetskim trendovima. Korpus istraživanja obuhvaćao je sedam najvećih turističkih i ugostiteljskih poduzeća u Istri.

menedžment; turizam; ugostiteljstvo

nije evidentirano

engleski

The level, structure and management of making decisions in tourism and hospital industry

nije evidentirano

management; tourism; hospital industry

nije evidentirano

Podaci o prilogu

31-47-x.

1997.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Pančić-Kombol, Tonka

Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Podaci o skupu

Hrvatski turizam 1997 - Temeljni procesi i tendencije u hrvatskom turizmu

predavanje

02.10.1997-03.10.1997

Dubrovnik, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija