Edible oils waste disposal management in croatian hotels industry (CROSBI ID 485687)
Prilog sa skupa u zborniku | ostalo
Podaci o odgovornosti
Cerović, Zdenko
engleski
Edible oils waste disposal management in croatian hotels industry
Složenost pitanja zaštite čovjekove okoline i kretanja turističke ponude na ekološki održiv način temeljno je pitanje menadžmenta koji vodi turističku ponudu svih turističkih destinacija. otpad kao nužna posljedica industrijskog društva i masovne ponude roba i usluga postaje ne više poljedica nego uzrok novih strategija u kreiranju kvalitete života ljudi. Otpadne vode i štetne biološke i kemijske sastojke koja ona nosi opterećuju vode i more i tako neposredno utječu na kvalitetu turističke ponude. Jestiva ulja jedna su od važnih elemenata u ugostiteljskoj ponudi jela, ali ona svojim kemijskim sastavom nakon upotrebe postaju štetan otpad. Menadžment hotela uz sve aktivnost oko vođenja hotela mora voditi brigu oko zbrinjavanja otpadnih jestivih ulja. Ekološki zbrinuti otpadna jestiva ulja i pri tome još dobbiti ekonomske učinke zanimljivo je potanje i cilj rada te se stoga pokušava odgovoriti na postavljeno pitanje kako manje zagađivati vode i more otpadnim jestivim uljima i pri tome imati ekonomski isplative učinke.
edible oil waste; edible oil waste disposal management; bio-diesel
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o prilogu
217-225-x.
2002.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Milačić, Aljoša ; Blažević, Nikola
Rijeka: Venerus Rijeka
Podaci o skupu
Turizam, vodno gospodarstvo i zaštita mora
poster
19.03.2002-22.03.2002
Opatija, Hrvatska