Ratarstvo I. dio (CROSBI ID 7857)
Autorska knjiga | udžbenik
Podaci o odgovornosti
Pospišil, Ana
hrvatski
Ratarstvo I. dio
Udžbenik je opsega 221 stranice, sadrži 49 tablica i 119 slika u boji. Podijeljen je u 4 poglavlja (Strne žitarice, Prosolike žitarice i heljda, Zrnate mahunarke i Korjenasto-gomoljaste kulture) te obuhvaća problematiku proizvodnje 14 najvažnijih ratarskih kultura u Republici Hrvatskoj i svijetu: pšenica, ječam, raž, tritikale, zob, kukuruz, sirak, proso, riža, heljda, soja, lupine, bob i krumpir. Opisani su njihova gospodarska važnost, morfološka i biološka svojstva, porijeklo, rasprostranjenost, botanička sistematika, agroekološki uvjeti za proizvodnju i tehnologija proizvodnje.
ratarstvo; udžbenik
nije evidentirano
engleski
Crops production I. part
nije evidentirano
crop production; book
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Čakovec: Zrinski
2010.
978-953-155-114-4
221
objavljeno