Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Voltammetrijsko određivanje olova i kadmija u brašnu i pekarskim proizvodima (CROSBI ID 332977)

Ocjenski rad | diplomski rad

Lučić, Marija Voltammetrijsko određivanje olova i kadmija u brašnu i pekarskim proizvodima / Tamhina, Biserka (mentor); Ivičić, Nikola (neposredni voditelj). Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 1998

Podaci o odgovornosti

Lučić, Marija

Tamhina, Biserka

Ivičić, Nikola

hrvatski

Voltammetrijsko određivanje olova i kadmija u brašnu i pekarskim proizvodima

Određivan je sadržaj olova i kadmija u različitim vrstama brašna i pekarskih proizvoda, primjenom voltammetrije pravokutnog napona. Za razgradnju uzorka koristile su se dvije metode: mokro spaljivanje i suho spaljavanje. Za provjeru metode korišten je uzorak standardnog brašna sa poznatom koncentracijom olova i kadmija. Odstupanja su manja od 4% kada se uzorak razgrađivao mokrim putem. Kod razgrađivanja suhim putem, ta odstupanja su bila veća, oko 16%.

flour ; bread ; cadmium ; lead ; voltammetry

nije evidentirano

engleski

Voltammetric determination of lead and cadmium in flour and baker`s products

nije evidentirano

flour ; bread ; cadmium ; lead ; voltammetry

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

08.05.1998.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Kemija, Temeljne medicinske znanosti