Okus, miris, sjećanje - višestruka semantika lokalne hrane (CROSBI ID 46722)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Geiger Zeman, Marija ; Zeman, Zdenko
hrvatski
Okus, miris, sjećanje - višestruka semantika lokalne hrane
Lokalna hrana ima višestruka značenja i potencijale. Njezina proizvodnja i distribucija osnažuje lokalnu ekonomiju, potiče i razvoj ekološke poljoprivrede, očuvanje kulturne baštine te daljnji razvoj (ne)materijalnih aspekata lokalne kulture. Zbog svoje „autohtonosti“ lokalna hrana može funkcionirati i kao simbol lokaliteta, no ona istodobno može promovirati i globalne, posebice ekološki relevantne vrijednosti. Rad prezentira materijale dobivene terenskim istraživanjem u Ivanić Gradu.
lokalna hrana, glokalizacija, održivost, turizam, identitet
nije evidentirano
engleski
Taste, flavor, rememberance - multiple semantics of local food
nije evidentirano
local food, glocalization, sustainability, tourism, identity
nije evidentirano
Podaci o prilogu
0277-0283.
objavljeno
Podaci o knjizi
Proceedings of the 3rd International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Regional Development
Katalinic, Branko
Požega : Beč: Velečilište u Požegi ; DAAAM International Vienna
2012.
978-3-901509-78-0