Korisnost komercijalnog ELISA testa za određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim proizvodima (CROSBI ID 334901)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Logomerac, Vesna
Petrak, Tomislav
Bažulić, Davorin
hrvatski
Korisnost komercijalnog ELISA testa za određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim proizvodima
Utvrđivala sam podobnost komercijalnog ELISA testa (Cortec Diagnostic, UK) za kvalitativno i kvantitativno određivanje svinjskog mesa u toplinski obrađenim uzorcima. Analizirala sam uzorke koje sam pripremila miješanjem goveđeg i svinjskog mesa kako bi odredila granice pouzdanosti testa. Osim tih uzoraka, spomenuti test provela sam i na uzorcima gotovih mesnih proizvoda. Dobiveni rezultati pokazuju da je donja granica pouzdanosti testa za kvalitativnu analizu kod vrijednosti od 1% svinjetine u uzorku, a gornja granica pouzdanosti testa je kod koncentracije od 100% svinjetine u uzorku. Kvantitativna analiza može se provoditi samo u rasponu od 1% do 10% svinjetine u uzorku jer standardna krivulja pokazuje linearnost samo u tom rasponu.
ELISA-test; svinjsko meso; toplinski obrađeni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Effectivenes off Commercial ELISA Test for Determination of Pork in Heat-Treated Meat Products
nije evidentirano
ELISA; pork; heat-treated products
nije evidentirano
Podaci o izdanju
39
25.06.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb