Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Priručnik iz voćarstva : građa, svojstva i analize voćnih plodova (CROSBI ID 14686)

Autorska knjiga | priručnik

Skendrović Babojelić, Martina ; Fruk, Goran Priručnik iz voćarstva : građa, svojstva i analize voćnih plodova. Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016

Podaci o odgovornosti

Skendrović Babojelić, Martina ; Fruk, Goran

Šikić, Anita

hrvatski

Priručnik iz voćarstva : građa, svojstva i analize voćnih plodova

Plodovi su krajnji produkt voćarske proizvodnje, a njihova kakvoća mora biti u skladu s postavljenim standardima i pravilnicima kako bi se zadovoljilo tržište, odnosno kupac - potrošač. Zbog svoje hranjive vrijednosti, voće je neophodna namirnica u ljudskoj prehrani, a ovisno o vrsti i sorti, plodovi se značajno razlikuju u mnogim morfološkim, fizikalno- kemijskim, biokemijskim, anatomsko-histološkim i drugim svojstvima. Vanjski izgled, kakvoća i organoleptička svojstva plodova obilježja su vrste (sorte), međutim ona su i pod značajnim utjecajem područja i tehnologije uzgoja, čovjeka ali i drugih čimbenika koji uzrokuju značajne promjene tijekom rasta, dozrijevanja, berbe i čuvanja plodova, što se u konačnici odražava na samu kakvoću plodova. Neke promjene su vidljive i mjerljive isključivo subjektivno, dok je druge moguće utvrditi provođenjem različitih analiza i testova, a dobiveni objektivni rezultati ukazuju na vrijednost i kakvoću plodova. Obzirom na brojnost voćnih vrsta kao i cilj voćarske proizvodnje, poznavanje građe, svojstava i analiza voćnih plodova zauzima poseban značaj u obrazovanju budućih generacija agronoma, odnosno voćara.

voće, analiza, plod, građa ploda

nije evidentirano

engleski

Handbook of Pomology: structure, properties and analysis of fruits

nije evidentirano

fruit, analysis, fruit, fruit structure

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Hrvatska sveučilišna naklada ; Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2016.

978-953-169-318-9

172

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)