The Oxford Companion to Cheese (CROSBI ID 15556)
Autorska knjiga | ostalo
Podaci o odgovornosti
Kalit, Samir
Donnelly, Catherine ; Kehler, Mateo
engleski
The Oxford Companion to Cheese
Knjiga na vrlo razumljiv način opisuje kako osnovni sastojci u proizvodnji sira kao što su mlijeko, mikroorganizmi, sol i enzimi prelaze u više od 14 000 različitih sireva koji se danas pojavljuju u svijetu. U knjizi su opisani povijesni, kulturološki, znanstveni i tehnološki aspekti sira. Knjiga je bogato opremljena fotografijama i ilustracijama. Knjiga je namijenjena studentima Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu i Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kao i ostalim studentima srodnih fakulteta u Hrvatskoj i svijetu. Također knjiga može biti zanimljiva svim stručnjacima iz područja mljekarskih znanosti kao i zaljubljenicima u sir i gurmanima koji žele o siru znati više. Ova knjiga je trenutno najopsežnija referenca iz područja sirarstva.
cheese, chemistry, cultural, historical, pairings and cuisine, sensory, functional properties
U knjizi 325 renomiranih autora iz cijelog svijeta abecednim redom enciklopedijski opisuju 855 pojmova iz područja sirarstva te brojne svjetske sireve među kojima se nalaze i 12 hrvatskih sireva koje opisuje autor u knjizi Samir Kalit. Hrvatski sirevi koji su opisani u knjizi The Oxford Companion to Cheese su: Grobnički sir, Istarski sir, Kiselinski sušeni sirevi stožastog oblika (kvargl, prgica i turoš), Krčki sir, Paški sir, Preveli sir, Sir iz mišine, Škripavac, Svježi zagrebački sir i Tounjski sir.
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Oxford University Press
2016.
9780199330881
184, 332, 383-38
objavljeno