Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča (CROSBI ID 655365)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Čačić Kenjerić, Daniela Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča // 2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane. Osijek, 2017. str. 52-53

Podaci o odgovornosti

Čačić Kenjerić, Daniela

hrvatski

Kako izračunati hranjive vrijednosti hrane? Predstavljanje vodiča

Adekvatan izbor hrane može doprinijeti održavanju zdravlja i vitalnosti kroz čitav životni ciklus. Kako bi pomogli potrošačima pri izboru, proizvođači su dužni prezentirati im točne informacije o hrani na jednostavan i razumljiv način. Prehrambena deklaracija jedan je od obvezatnih elemenata deklaracije. Sukladno legislativi podaci za deklaraciju mogu se temeljiti na analizi hrane, izračunu iz poznatih ili stvarnih prosječnih vrijednosti upotrijebljenih sastojaka ili izračunu iz opće utvrđenih i prihvaćenih podataka. S ciljem pomoći proizvođačima razvijen je Vodič za izračun hranjive vrijednosti. Cilj prezentacije je predstavljanje tog vodiča i mogućnosti njegove primjene u proizvođačkoj praksi.

nutritivna deklaracija, izračun, vodič

nije evidentirano

engleski

How to calculate nutrient content of food? Introducing a guideline for food business operators

nije evidentirano

nutrition declaration, calculation by recipe, step-by-step guidelines

nije evidentirano

Podaci o prilogu

52-53.

2017.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane

Osijek:

Podaci o skupu

2. Hrvatska konferencija o procjeni rizika podrijetlom iz hrane

pozvano predavanje

16.10.2017-17.10.2017

Osijek, Hrvatska

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija