Znanje studenata o prehrani s obzirom na vrstu studija (CROSBI ID 415836)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Hrvatin, Lucija
Keser, Irena
hrvatski
Znanje studenata o prehrani s obzirom na vrstu studija
Prijelaz is srednje škole na fakultet donosi velike promjene u životu pojednica, a dio tih promjena utječe i na kvalitetu prehrane. Od velike je važnosti i znanje studenata o prehrani te poboljšanje znanja može dovesti do boljeg odabira hrane. Cilj ovog rada je bio usporediti znanje o prehrani studenata studija Nutricionizam i studenata ostalih studija na Sveučilištu u Zagrebu, te isto tako, usporediti znanje o prehrani studenata studija humanističkih i društvenih znanosti u odnosu na studente studija biomedicinskih, prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti. U istraživanju je sudjelovalo 190 ispitanika (62 studenta nutricionizma, 128 studenata ostalih studija). Studenti nutricionizma su imali statistički značajno (p<0, 001) veći prosječan broj točnih odgovora s obzirom na studente ostalih studija. Studenti studija biomedicinskih, prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti su imali statistički značajno (p<0, 001) veći prosječan broj točnih odgovora s obzirom na studente humanističkih i društvenih znanosti.
studenti, znanje o prehrani, nutricionizam
nije evidentirano
engleski
Nutrition knowledge of students according to the type of study
nije evidentirano
students, nutrition knowledge, nutrition
nije evidentirano
Podaci o izdanju
25
06.09.2016.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb