Antioksidacijska svojstva odabranih vrsta piva (CROSBI ID 416588)
Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad
Podaci o odgovornosti
Jelinek, Jasna-Tinea
Valić, Srećko
hrvatski
Antioksidacijska svojstva odabranih vrsta piva
Zbog sve intenzivnijeg podizanja svijesti o važnostima pojedinih komponenti iz hrane u prevenciji raznih bolesti nastala je ideja da se odredi antioksidacijska aktivnost jednog od najdražih prehrambenih proizvoda, a to je pivo. Mjerenje antioksidacijske aktivnosti piva mjereno je uređajem za elektronsku spinsku rezonanciju korištenjem DPPH metode, vrlo česte u mjerenju antioksidacijske aktivnosti. Konačne vrijednosti intenziteta dobivenih mjerenjem na ESR uređaju su izražene u postocima u odnosu na početnu vrijednost intenziteta slijepe probe. Rezultate se pokušalo povezati s pripadajućim pH i električnom vodljivošću.
Pivo, antioksidacijska aktivnost, elektronska spinska rezonancija, DPPH
nije evidentirano
engleski
Antioxidant properties of selected sorts of beer
nije evidentirano
Beer, antioxidant activity, electron spin resonance, DPPH
nije evidentirano
Podaci o izdanju
33
19.07.2017.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Medicinski fakultet u Rijeci
Rijeka