Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Antioksidacijska svojstva odabranih vrsta piva (CROSBI ID 416588)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jelinek, Jasna-Tinea Antioksidacijska svojstva odabranih vrsta piva / Valić, Srećko (mentor); Rijeka, Medicinski fakultet u Rijeci, . 2017

Podaci o odgovornosti

Jelinek, Jasna-Tinea

Valić, Srećko

hrvatski

Antioksidacijska svojstva odabranih vrsta piva

Zbog sve intenzivnijeg podizanja svijesti o važnostima pojedinih komponenti iz hrane u prevenciji raznih bolesti nastala je ideja da se odredi antioksidacijska aktivnost jednog od najdražih prehrambenih proizvoda, a to je pivo. Mjerenje antioksidacijske aktivnosti piva mjereno je uređajem za elektronsku spinsku rezonanciju korištenjem DPPH metode, vrlo česte u mjerenju antioksidacijske aktivnosti. Konačne vrijednosti intenziteta dobivenih mjerenjem na ESR uređaju su izražene u postocima u odnosu na početnu vrijednost intenziteta slijepe probe. Rezultate se pokušalo povezati s pripadajućim pH i električnom vodljivošću.

Pivo, antioksidacijska aktivnost, elektronska spinska rezonancija, DPPH

nije evidentirano

engleski

Antioxidant properties of selected sorts of beer

nije evidentirano

Beer, antioxidant activity, electron spin resonance, DPPH

nije evidentirano

Podaci o izdanju

33

19.07.2017.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Medicinski fakultet u Rijeci

Rijeka

Povezanost rada

Kemija, Nutricionizam