Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Senzorska procjena meda (CROSBI ID 417973)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Lovrek ; Lea Senzorska procjena meda / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2015

Podaci o odgovornosti

Lovrek ; Lea

Vahčić, Nada

hrvatski

Senzorska procjena meda

Med je sladak, gust, viskozni, tekući ili kristaliziran proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara cvjetova medonosnih biljaka ili sekreta živih dijelova biljaka ili izlučevina kukaca koji sišu na živim dijelovima biljaka, koje pčele skupljaju, dodaju mu vlastite specifične tvari, izdvajaju vodu i odlažu u stanice saća do sazrijevanja. Senzorska procjena kao znanstvena disciplina bavi se procjenom proizvoda kroz evaluiranje svojstava proizvoda koja se mogu osjetiti jednim od 5 osjetilnih organa, te ima vrlo značajnu ulogu u proizvodnji meda. Cilj ovog rada bio je utvrditi senzorska svojstva po 5 uzoraka meda bagrema, 5 uzoraka cvjetnog meda i 5 uzoraka meda kestena koji su izuzeti iz uzoraka namijenjenih za 10. Međunarodno natjecanje pčelara u kvaliteti meda „ZZZAGIMED 2014.“. Senzorska procjena provedena je od strane 5 senzorskih ispitivača, a ocjenjivano je 5 parametara – čistoća, bistrina, boja, miris i okus.

med ; senzorska procjena ; kvantitativna deskriptivna analiza

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation of honey

nije evidentirano

honey ; sensory evaluation ; quantitative descriptive analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

34

08.07.2015.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Nutricionizam