Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena (CROSBI ID 251594)

Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija

Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 3 (2018), 180-183

Podaci o odgovornosti

Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago

hrvatski

Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena

Aditivi su danas neizbježni sastojci industrijski proizvedene hrane. To su sastojci koji nisu hrana, a namjerno se dodaju hrani za postizanje željene boje, arome, teksture, održanje stabilnosti emulzija, produžetak trajnost hrane i sl. U Republici Hrvatskoj regulirani su Pravilnikom o prehrambenim aditivima (NN 62/2010), koji definira koji spojevi i u kojim količinama se mogu koristiti za određene proizvode. U ovom radu dana je definicija i podjela aditiva te su navedeni neki primjeri primjene u mesnoj industriji.

aditivi ; definicija ; podjela ; mesni proizvodi

nije evidentirano

engleski

Food additives-definition, classification, application

nije evidentirano

additives ; definition ; classification ; meat products

nije evidentirano

Podaci o izdanju

3

2018.

180-183

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Nutricionizam, Prehrambena tehnologija