Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena (CROSBI ID 251594)
Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Ačkar, Đurđica ; Šubarić, Drago
hrvatski
Aditivi u hrani-definicija, podjela, primjena
Aditivi su danas neizbježni sastojci industrijski proizvedene hrane. To su sastojci koji nisu hrana, a namjerno se dodaju hrani za postizanje željene boje, arome, teksture, održanje stabilnosti emulzija, produžetak trajnost hrane i sl. U Republici Hrvatskoj regulirani su Pravilnikom o prehrambenim aditivima (NN 62/2010), koji definira koji spojevi i u kojim količinama se mogu koristiti za određene proizvode. U ovom radu dana je definicija i podjela aditiva te su navedeni neki primjeri primjene u mesnoj industriji.
aditivi ; definicija ; podjela ; mesni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Food additives-definition, classification, application
nije evidentirano
additives ; definition ; classification ; meat products
nije evidentirano