Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani (CROSBI ID 667168)
Prilog sa skupa u časopisu | stručni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Gaćina, Nikolina
hrvatski
Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani
Bezglutenska prehrana podrazumjeva izbjegavanje najmanjih količina glutena. Gluten je bjelančevina koja se nalazi u pšenici, zobi, ječmu, raži, piru i kamutu, žitaricama koje su zbog sadržaja glutena zabranjene u bezglutenskoj dijeti. Alternativne žitarice koje prirodno ne sadrže gluten su kukuruz, riža, proso, heljda, amaranth i kinoa. Cilj rada je prikazati vrste bezglutenskih žitarica i njihovu prehrambenu vrijednost.
bezglutenska prehrana, bezglutenske žitarice, prehrambena vrijednost bezlutenskih žitarica
nije evidentirano
engleski
Alternative grains in gluten-free diet
nije evidentirano
gluten free diet, glutenfree grains, nutrition value of gluten free grains
nije evidentirano
Podaci o prilogu
632-638.
2013.
nije evidentirano
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku
Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita ; Marguš, Drago ; Mečev, Dijana ; Pavlović, Marina ; Poljičak, Ivica ; Radačić, Marko ; Šišara, Jelena ; Urem, Frane
Šibenik: Veleučilište u Šibeniku
1846-6699
Podaci o skupu
1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow"
predavanje
19.09.2013-20.09.2013
Šibenik, Hrvatska