Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani (CROSBI ID 667168)

Prilog sa skupa u časopisu | stručni rad | međunarodna recenzija

Gaćina, Nikolina Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani // Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku / Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita et al. (ur.). 2013. str. 632-638

Podaci o odgovornosti

Gaćina, Nikolina

hrvatski

Alternativne žitarice u bezglutenskoj prehrani

Bezglutenska prehrana podrazumjeva izbjegavanje najmanjih količina glutena. Gluten je bjelančevina koja se nalazi u pšenici, zobi, ječmu, raži, piru i kamutu, žitaricama koje su zbog sadržaja glutena zabranjene u bezglutenskoj dijeti. Alternativne žitarice koje prirodno ne sadrže gluten su kukuruz, riža, proso, heljda, amaranth i kinoa. Cilj rada je prikazati vrste bezglutenskih žitarica i njihovu prehrambenu vrijednost.

bezglutenska prehrana, bezglutenske žitarice, prehrambena vrijednost bezlutenskih žitarica

nije evidentirano

engleski

Alternative grains in gluten-free diet

nije evidentirano

gluten free diet, glutenfree grains, nutrition value of gluten free grains

nije evidentirano

Podaci o prilogu

632-638.

2013.

nije evidentirano

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Zbornik radova Veleučilišta u Šibeniku

Radić Lakoš, Tanja ; Bratić, Ivana ; Grubišić, Anita ; Marguš, Drago ; Mečev, Dijana ; Pavlović, Marina ; Poljičak, Ivica ; Radačić, Marko ; Šišara, Jelena ; Urem, Frane

Šibenik: Veleučilište u Šibeniku

1846-6699

Podaci o skupu

1st Scienticic and Professional Confrenece with Intenational Participation „The Challenges of Today: Tourisam today – for Tommorrow"

predavanje

19.09.2013-20.09.2013

Šibenik, Hrvatska

Povezanost rada

Biotehnologija u biomedicini (prirodno područje, biomedicina i zdravstvo, biotehničko područje), Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Nutricionizam