Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kemijski sastav lješnjaka (CROSBI ID 423352)

Ocjenski rad | sveučilišni preddiplomski završni rad

Jadrejčić, Erik Kemijski sastav lješnjaka / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2018

Podaci o odgovornosti

Jadrejčić, Erik

Vahčić, Nada

hrvatski

Kemijski sastav lješnjaka

Cilj ovog rada bio je određivanje kemijskog sastava lješnjaka i usporedba dobivenih rezultata s rezultatima istraživanja drugih autora. Analizirani su uzorci 13 različitih sorti lješnjaka. Dobiveni rezultati su sljedeći: udio vode 2, 53 - 3, 49 % ; udio pepela 2, 18 - 2, 85 % ; udio masti 58, 56 - 69, 55 % ; udio proteina 16, 88 - 24, 50 % ; udio ugljikohidrata 5, 10 - 10, 85 %.

lješnjak, kemijski sastav

nije evidentirano

engleski

Chemical composition of hazelnuts

nije evidentirano

hazelnut, chemical composition

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

27.06.2018.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Nutricionizam