Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače (CROSBI ID 667955)
Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa
Podaci o odgovornosti
Valić, Srećko ; Antonić Jelić, Tatjana
hrvatski
Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače
Elektronskom spinskom rezonancijom (ESR) mjerena je antioksidacijska aktivnost ekstrakta dobivenog iz brašna bučine pogače. Dobiveni rezultati su uspoređeni s antioksidacijskom aktivnosti ekstrakta brašna iz sjemenki buče prije prešanja. Praćen je utjecaj temperature na antioksidacijsko djelovanje i određen je sastav cinka u ekstraktima. Rezultati pokazuju da brašno bučine pogače sadrži relativno visok udio antioksidanata.
Bučina pogača ; bučino brašno ; antioksidant
nije evidentirano
engleski
Antioxidant activity of extracts obtained from squash pumpkin seeds by-product
nije evidentirano
pumpkin seeds by-product ; pumpkin seeds flour ; antioxidant
nije evidentirano
Podaci o prilogu
nije evidentirano
nije evidentirano
Podaci o skupu
Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"
pozvano predavanje
19.10.2018-21.10.2018
Ivanić Grad, Hrvatska