Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače (CROSBI ID 667955)

Neobjavljeno sudjelovanje sa skupa | neobjavljeni prilog sa skupa

Valić, Srećko ; Antonić Jelić, Tatjana Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače // Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti" Ivanić Grad, Hrvatska, 19.10.2018-21.10.2018

Podaci o odgovornosti

Valić, Srećko ; Antonić Jelić, Tatjana

hrvatski

Antioksidacijska aktivnost ekstrakata dobivenih iz bučine pogače

Elektronskom spinskom rezonancijom (ESR) mjerena je antioksidacijska aktivnost ekstrakta dobivenog iz brašna bučine pogače. Dobiveni rezultati su uspoređeni s antioksidacijskom aktivnosti ekstrakta brašna iz sjemenki buče prije prešanja. Praćen je utjecaj temperature na antioksidacijsko djelovanje i određen je sastav cinka u ekstraktima. Rezultati pokazuju da brašno bučine pogače sadrži relativno visok udio antioksidanata.

Bučina pogača ; bučino brašno ; antioksidant

nije evidentirano

engleski

Antioxidant activity of extracts obtained from squash pumpkin seeds by-product

nije evidentirano

pumpkin seeds by-product ; pumpkin seeds flour ; antioxidant

nije evidentirano

Podaci o prilogu

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o skupu

Stručni skup Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske: "Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti"

pozvano predavanje

19.10.2018-21.10.2018

Ivanić Grad, Hrvatska

Povezanost rada

Fizika, Interdisciplinarne biotehničke znanosti, Interdisciplinarne prirodne znanosti, Kemija, Nutricionizam