Dijetetske slastice Priručnik za izradu dijetetskih slastica (CROSBI ID 747532)
Urednička knjiga | priručnik
• Obrazovni materijal (nedefinirano )
Podaci o odgovornosti
Matković Melki, Karmen ; Vujinović, Mario
Horvat, Goran
hrvatski
Dijetetske slastice Priručnik za izradu dijetetskih slastica
Moderno slastičarstvo integrira nutricionizam kao ključnu komponentu u osposobljavanju slastičara za pripremu slastica prema dijetetskim potrebama. Naime, pojavnost zdravstvenih stanja koja zahtijevaju specifičan režim prehrane su u konstantnom porastu, od alergija i intolerancija na hranu, celijakije, dijabetesa do pretilosti i metaboličkog sindroma. Ako se tome pridodaju i osobni prehrambeni odabiri prema etičkim ili vjerskim načelima, jasna je potreba za nutricionističkom komponentom stručnog usavršavanja u slastičarstvu. Priručnik obuhvaća receptre dijetetskih slastica uz popis specifičnih prehrambenih osobitosti koji kroz kratki opis i razloge pojedinih zdravstvenih stanja i prehrambenih odabira definira ciljne skupine i prehrambene preporuke te osnovne smjernice za pripremu slastica prema specifičnim dijetetskim potrebama.
Dijetetika, slastičarstvo, dijetetske slastice
nije evidentirano
engleski
Dietetic Desserts Dietetic Dessert Making Manual
nije evidentirano
Dietetics, pastry, dietetic desserts
nije evidentirano
Podaci o izdanju
Zagreb: Pučko otvoreno učilište Zagreb Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
2016.
978-953-254-038-3
97
objavljeno