Tehnologija prehrane (CROSBI ID 63188)
Prilog u knjizi | ostalo
Podaci o odgovornosti
Antunović, Slavica
hrvatski
Tehnologija prehrane
Osim uživanja u ljepotama autentičnih seoskih imanja, agroturizam nudi i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje karakteristične za određeno podneblje. Da bi se pripremila jela i pića koja će domaćini ponuditi gostima potrebne su određene namirnice. Stoga se u poglavlju "Tehnologija prehrane" upoznajemo sa sirovinama biljnog i životinjskog podrijetla i njihovim prerađevinama koje se koriste za proizvodnju namirnica neophodnih za pripremanje hrane. Sirovine biljnog podrijetla su: žitarice, povrće, voće i njihove prerađevine. Sirovine životinjskog podrijetla su: meso, mlijeko i proizvodi dobiveni njihovom preradom. Obrađena su osnovna znanja o pojmu prehrambene robe, kakvoći i zdravstvenoj ispravnosti sirovina i njihovih prerađevina te navedeni načini razvrstavanja namirnica kao i zakonski propisi u sustavu prehrambenog prava. Prezentirani su tehnološki postupci prerade, konzerviranja te čuvanja i skladištenja navedenih namirnica.
prehrambena roba ; ugostiteljstvo i turizam ; prerađevine i namirnice biljnog podrijetla ; prerađevine i namirnice životinjskog podrijetla
nije evidentirano
engleski
Nutrition technology
nije evidentirano
food commodities ; catering and tourism ; products and foods of plant origin ; products and foods of animal origin
nije evidentirano
Podaci o prilogu
163-180.
objavljeno
Podaci o knjizi
Osnove agroturizma
Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav
Slavonski Brod: Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB)
2011.
978-953-55970-6-3