Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Tehnologija prehrane (CROSBI ID 63188)

Prilog u knjizi | ostalo

Antunović, Slavica Tehnologija prehrane // Osnove agroturizma / Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav (ur.). Slavonski Brod: Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB), 2011. str. 163-180

Podaci o odgovornosti

Antunović, Slavica

hrvatski

Tehnologija prehrane

Osim uživanja u ljepotama autentičnih seoskih imanja, agroturizam nudi i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje karakteristične za određeno podneblje. Da bi se pripremila jela i pića koja će domaćini ponuditi gostima potrebne su određene namirnice. Stoga se u poglavlju "Tehnologija prehrane" upoznajemo sa sirovinama biljnog i životinjskog podrijetla i njihovim prerađevinama koje se koriste za proizvodnju namirnica neophodnih za pripremanje hrane. Sirovine biljnog podrijetla su: žitarice, povrće, voće i njihove prerađevine. Sirovine životinjskog podrijetla su: meso, mlijeko i proizvodi dobiveni njihovom preradom. Obrađena su osnovna znanja o pojmu prehrambene robe, kakvoći i zdravstvenoj ispravnosti sirovina i njihovih prerađevina te navedeni načini razvrstavanja namirnica kao i zakonski propisi u sustavu prehrambenog prava. Prezentirani su tehnološki postupci prerade, konzerviranja te čuvanja i skladištenja navedenih namirnica.

prehrambena roba ; ugostiteljstvo i turizam ; prerađevine i namirnice biljnog podrijetla ; prerađevine i namirnice životinjskog podrijetla

nije evidentirano

engleski

Nutrition technology

nije evidentirano

food commodities ; catering and tourism ; products and foods of plant origin ; products and foods of animal origin

nije evidentirano

Podaci o prilogu

163-180.

objavljeno

Podaci o knjizi

Osnove agroturizma

Bolfek, Berislav ; Mirosavljević, Krunoslav

Slavonski Brod: Veleučilište u Slavonskom Brodu (VUSB)

2011.

978-953-55970-6-3

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija