Bioelektrička impedancija za određivanje osobitosti mesa peradi
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Bioelektrička impedancija za određivanje osobitosti mesa peradi (CROSBI ID 340523)

Ocjenski rad | diplomski rad (sveučilišni)

Mihelja, Anita Bioelektrička impedancija za određivanje osobitosti mesa peradi / Petrak, Tomislav (mentor). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2004

Podaci o odgovornosti

Mihelja, Anita

Petrak, Tomislav

hrvatski

Bioelektrička impedancija za određivanje osobitosti mesa peradi

Cilj rada bio je mjerenje bioelektričke impedancije na različitim temperaturama i frekvencijama.Provedena su istraživanja na prsnom mišiću peradi M.pectoralis maior. Bioelektrička mjerenja vršena su uređajem HPRLC Meter 4284 pri čemu su izmjereni modul impedancije i fazni kut. Ispitivanje modula impedancije i faznog kuta peradskog mesa pokazala su da je sa sniženjem temperature mjerenja, vrijednost modula impedancije rasla. Kod usporedbe modula impedancije pri temperaturi od 4 0C s temperaturom od 22 0C, vrijednost modula impedancije je snižena (do 100 kHz), a od 200 kHz, modul impedancije se povećavao. Sniženjem temperature, vrijednost faznog kuta je padala. S povišenjem frekvencije, vrijednost modula impedancije je padala, a vrijednosti faznog kuta su rasle do frekvencije od 100 kHz, nakon čega su padale.

bioelektrička impedancijska analiza; perad; M. pectoralis maior

nije evidentirano

engleski

Bioelectrical impedance analysis for determining characteristics of poultry meat

nije evidentirano

bioelectrical impedance analysis; poultry; M. pectoralis maior

nije evidentirano

Podaci o izdanju

60

11.02.2004.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija