Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi (CROSBI ID 344882)

Ocjenski rad | doktorski rad

Medić, Helga Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi / Petrak, Tomislav (mentor). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, 2006

Podaci o odgovornosti

Medić, Helga

Petrak, Tomislav

hrvatski

Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi

Cilj rada bio je ispitati utjecaj vrste mesa peradi, pojedinih mišića i tehnološkog procesa proizvodnje na fizikalno-kemijska i električka svojstva mesa peradi. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između udjela vode i električkih parametara pri različitim načinima hlađenja mesa peradi. Izmjeri rezistencije u ovisnosti su o udjelu masti u istraživanim mišićima. Statistički značajni koeficijenti korelacije dobiveni su za odnos udjela masti i faznog kuta pri niskim frekvencijama mjerenja te za odnos udjela vode i faznog kuta pri visokim frekvencijama.

meso peradi; brojleri; purani; sastav; bioelektrička impedancija; električka svojstva; kvaliteta mesa

nije evidentirano

engleski

Interaction of physical, chemical and bioelectrical properties in evaluation of quality of poultry meat

nije evidentirano

poultry meat; broilers; turkeys; composition; bioelectrical impedance; electrical properties; meat quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

201

16.05.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija