Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi (CROSBI ID 344882)
Ocjenski rad | doktorski rad
Podaci o odgovornosti
Medić, Helga
Petrak, Tomislav
hrvatski
Interakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi
Cilj rada bio je ispitati utjecaj vrste mesa peradi, pojedinih mišića i tehnološkog procesa proizvodnje na fizikalno-kemijska i električka svojstva mesa peradi. Rezultati su pokazali da postoji korelacija između udjela vode i električkih parametara pri različitim načinima hlađenja mesa peradi. Izmjeri rezistencije u ovisnosti su o udjelu masti u istraživanim mišićima. Statistički značajni koeficijenti korelacije dobiveni su za odnos udjela masti i faznog kuta pri niskim frekvencijama mjerenja te za odnos udjela vode i faznog kuta pri visokim frekvencijama.
meso peradi; brojleri; purani; sastav; bioelektrička impedancija; električka svojstva; kvaliteta mesa
nije evidentirano
engleski
Interaction of physical, chemical and bioelectrical properties in evaluation of quality of poultry meat
nije evidentirano
poultry meat; broilers; turkeys; composition; bioelectrical impedance; electrical properties; meat quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
201
16.05.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb