Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda (CROSBI ID 623403)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Šubarić, Drago
hrvatski
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda
Budući da potrošači danas sve više traže hranu koja ima pozitivan učinak na zdravlje, prehrambena industrija nastoji razviti nove proizvode tipa kruha, tjestenine, snack proizvoda i sl., koje konzumira široka populacija, obogaćene sastojcima koji su slabo zastupljeni u svakodnevnoj prehrani (prehrambena vlakna, vitamini, polifenoli i sl.). Stoga je cilj ovoga predavanja ukazati na mogućnost primjene različitih nusproizvoda prehrambene industrije, poput tropa jabuke, izluženih repinih rezanaca i pivskog tropa, kao i odmašćenih pogača uljarica, u razvoju novih ekstrudiranih proizvoda s funkcionalnim svojstvima.
nusproizvodi prehrambene industrije; ekstruzija; funkcionalni proizvodi
nije evidentirano
engleski
Application of food industry by-products in development of functional extruded products
nije evidentirano
food industry by-products; extrusion; functional products
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2015.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Beograd: Nutricionizam d.o.o. IHIS Naučno tehnološki park A.D.