Kakvoća smrznutog mesa peradi
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Kakvoća smrznutog mesa peradi (CROSBI ID 134491)

Prilog u časopisu | pregledni rad (znanstveni)

Jagica, Miroslav ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka ; Filipović, Ivana ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija Kakvoća smrznutog mesa peradi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 5; 273-281-x

Podaci o odgovornosti

Jagica, Miroslav ; Zdolec, Nevijo ; Cvrtila, Željka ; Filipović, Ivana ; Hadžiosmanović, Mirza ; Kozačinski, Lidija

hrvatski

Kakvoća smrznutog mesa peradi

U ovom radu dat je pregled literature o utjecaju postupka smrzavanja na kakvoću mesa peradi. Prikazani su podaci o promjenama na kemijskim komponentama mesa uvjetovane pohranom u smrznutom stanju, kao i o utjecaju niskih temperatura na pojedine vrste mikroorganizama značajne za procjenu zdravstvene ispravnosti mesa peradi. Postupak smrzavanja djeluje konzervirajuće na mikroorganizme, dakle ne uništava u potpunosti mikrobnu populaciju mesa. Stoga je za sigurnost mesa peradi, kako svježeg tako i smrznutog, presudno provođenje dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse u okviru suvremenih koncepcija veterinarsko-sanitarnog nadzora.

meso peradi; smrzavanje; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Quality of frozen poultry meat

nije evidentirano

poultry meat; freezing; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

9 (5)

2007.

273-281-x

objavljeno

1332-0025

Povezanost rada

Veterinarska medicina