Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla (CROSBI ID 577648)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Njari, Bela ; Mioković, Branimir ; Kozačinski, Lidija ; Dobranić, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla. 2011

Podaci o odgovornosti

Njari, Bela ; Mioković, Branimir ; Kozačinski, Lidija ; Dobranić, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana

hrvatski

Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla

Brojni su primjeri povezanosti zdravlja životinja i ljudi što se danas uvažava u inicijativi pod nazivom "Jedno zdravlje". Hrana životinjskog podrijetla važan je dio tog koncepta zbog prijenosa određenih bolesti kroz lanac prehrane. Jedan od aktualnih primjera koji se uklapa u koncept "Jednog zdravlja" je bakterijska otpornost na antimikrobne tvari. U tom smislu određeni rizik može predstavljati i apatogena, fiziološka i autohtona mikroflora životinja i hrane.

rizik; hranom prenosive bolesti; rezistencija; veterina

Rad je prezentirao dr. sc. Nevijo Zdolec

engleski

Potential microbiological risk in food of animal origin

nije evidentirano

risk; foodborne zoonoses; resistance; veterinary medicine

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2011.

nije evidentirano

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

pozvano predavanje

26.10.2011-29.10.2011

Šibenik, Hrvatska

Povezanost rada

Veterinarska medicina