Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla (CROSBI ID 577648)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Njari, Bela ; Mioković, Branimir ; Kozačinski, Lidija ; Dobranić, Vesna ; Zdolec, Nevijo ; Filipović, Ivana
hrvatski
Potencijalni mikrobiološki rizici u hrani životinjskog podrijetla
Brojni su primjeri povezanosti zdravlja životinja i ljudi što se danas uvažava u inicijativi pod nazivom "Jedno zdravlje". Hrana životinjskog podrijetla važan je dio tog koncepta zbog prijenosa određenih bolesti kroz lanac prehrane. Jedan od aktualnih primjera koji se uklapa u koncept "Jednog zdravlja" je bakterijska otpornost na antimikrobne tvari. U tom smislu određeni rizik može predstavljati i apatogena, fiziološka i autohtona mikroflora životinja i hrane.
rizik; hranom prenosive bolesti; rezistencija; veterina
Rad je prezentirao dr. sc. Nevijo Zdolec
engleski
Potential microbiological risk in food of animal origin
nije evidentirano
risk; foodborne zoonoses; resistance; veterinary medicine
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2011.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
pozvano predavanje
26.10.2011-29.10.2011
Šibenik, Hrvatska