Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata (CROSBI ID 539241)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa
Podaci o odgovornosti
Šubarić, Drago
hrvatski
Dostignuća u tehnologiji ugljikohidrata
Ugljikohidrati u prehrani i industrijska primjena. Kemijska i fizikalna svojstva škroba i drugih polisaharida. Trendovi u proizvodnji i potrošnji škroba, škrobnih hidrolizata i modifikata. Sirovine u proizvodnji škroba (kukuruz, pšenica, krumpir i riža). Enzimi u tehnologiji škroba te proizvodnja škrobnih sirupa, kristalne glukoze, fruktozni sirupi i fruktoze. Proizvodnja modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj i drugim industrijama. Proizvodnja škroba iz kukruza, krumpira i pšenice. Nusproizvodi industrije škroba.Proizvodnja saharoze iz šećerne repe i šećere trske. Analitičke metode u tehnologiji ugljikohidrata. Kvaliteta šećera. Termofizikalna svojstva škroba. Reološka svojstva škrobnih suspenzija. Kapacitet vezivanja vode. Priprema modificiranih škrobova.
Ugljikohidrati; škrob; šećeri; hidrolizati; modifikati škroba
nije evidentirano
engleski
Advancements in carbohydrate technology
nije evidentirano
Carbohydrates; starch; sugars; hydrolysates; modified starches
nije evidentirano
Podaci o prilogu
2007.
nije evidentirano
Podaci o matičnoj publikaciji
Podaci o skupu
ostalo
21.04.2007-21.04.2007
Bitola, Sjeverna Makedonija