Kvaliteta svježeg i kiselog kupusa s ogulinskog područja
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kvaliteta svježeg i kiselog kupusa s ogulinskog područja (CROSBI ID 357588)

Ocjenski rad | diplomski rad (sveučilišni)

Oreč, Iva Kvaliteta svježeg i kiselog kupusa s ogulinskog područja / Dobričević, Nadica (mentor). Zagreb, Agronomski fakultet, 2009

Podaci o odgovornosti

Oreč, Iva

Dobričević, Nadica

hrvatski

Kvaliteta svježeg i kiselog kupusa s ogulinskog područja

Ogulinsko područje poznato je po uzgoju svježeg kupusa i preradi kupusa biološkom fermentacijom. Zbog povoljnih klimatskih i ekoloških uvjeta te relativno malih ulaganja u proizvodnju, uzgojem i preradom kupusa bave se mnoga obiteljska gospodarstva. Uzgaja se veliki broj sorata, a za ovo istraživanje korištene su slijedeće: Ogulinski, Krautman i Strukton, gdje je analizirano slijedeće: suha tvar(%), topljiva suha tvar(%), ukupne kiseline, pH-vrijednost, C-vitamin(mg/100 g), NaCl(%), te sadržaj minerala: kalcij, željezo, kalij, magnezij, natrij, fosfor, dušik i proteini u svježem i fermentiranom kupusu.Rezultati istraživanja pokazali su zadovoljavajuću kakvoću svježeg i fermentiranog kupusa, gdje su bolji rezultati u pojedinim parametrima odlika sorte Ogulinski.

sorte kupusa; Ogulinski; Krautman; Strukton; kakvoća kupusa

nije evidentirano

engleski

Quality fresh and fermentation cabbage from Ogulin area

nije evidentirano

cabbage cultivars; Ogulinski; Krautman; Strukton; quality of cabbage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

37

30.10.2009.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)