Boja meda (CROSBI ID 360781)
Ocjenski rad | završni rad (sveučilišni)
Podaci o odgovornosti
Jelašić, Mislav
Vahčić, Nada
hrvatski
Boja meda
Med jest sladak, gust, viskozni, tekući ili kristalizirani proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara cvjetova medonosnih biljaka ili od medne rose, koje pčele skupljaju, dodaju im vlastite specifične tvari i odlažu u stanice saća da sazrije. Senzorska svojstva su vrlo bitna kod određivanja kvalitete meda. Boja meda je jedan od najpromjenjivijih elemenata, a istovremeno vrlo bitan parametar u određivanju cjene i prihvatljivosti kod potrošača. Medovi svjetlije boje imaju blaži okus i višu komercijalnu vrijednost nego medovi tamnije boje.
med; boja meda
nije evidentirano
engleski
Colour of honey
nije evidentirano
honey; colour of honey
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
10.09.2010.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb