Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus" (CROSBI ID 364796)
Ocjenski rad | diplomski rad (sveučilišni)
Podaci o odgovornosti
Erhatić, Monika
Jemrić, Tomislav
hrvatski
Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"
Kakvoća ploda nektarine ovisi o sortimentu, agro i pomotehnici, ekološkim uvjetima, vremenu berbe i neizostavnom skladištenju plodova prije samog plasmana na tržište. Međutim, tijekom čuvanja nastaju veliki gubici izazvani pojavom ozljeda od niske temperature ili narušavanja kakvoće zbog dugog držanja plodova u hladnjači. Zbog toga u ovom diplomskom radu je istraživan utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda sorte "Venus". Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48 °C u trajanju od 6 minuta (HWD 48 °C/ 6min.) i 52 °C u trajanju od 2 minute (HWD 52 °C/ 2min.)
nektarina; termički tretmani; čuvanje; kakvoća ploda
nije evidentirano
engleski
Thesis effect of different thermal treatments and length of storage on sensory and chemical quality of the fruit nectarine "Venus"
nije evidentirano
nectarine; heat treatment; storage; fruit quality
nije evidentirano
Podaci o izdanju
28
08.07.2011.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Agronomski fakultet
Zagreb