Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus" (CROSBI ID 364796)

Ocjenski rad | diplomski rad (sveučilišni)

Erhatić, Monika Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus" / Jemrić, Tomislav (mentor). Zagreb, Agronomski fakultet, 2011

Podaci o odgovornosti

Erhatić, Monika

Jemrić, Tomislav

hrvatski

Utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda nektarine sorte "Venus"

Kakvoća ploda nektarine ovisi o sortimentu, agro i pomotehnici, ekološkim uvjetima, vremenu berbe i neizostavnom skladištenju plodova prije samog plasmana na tržište. Međutim, tijekom čuvanja nastaju veliki gubici izazvani pojavom ozljeda od niske temperature ili narušavanja kakvoće zbog dugog držanja plodova u hladnjači. Zbog toga u ovom diplomskom radu je istraživan utjecaj različitih termičkih tretmana i dužine čuvanja na senzoričku i kemijsku kakvoću ploda sorte "Venus". Istraživano je djelovanje tretmana potapanja u toplu vodu na temperaturi 48 °C u trajanju od 6 minuta (HWD 48 °C/ 6min.) i 52 °C u trajanju od 2 minute (HWD 52 °C/ 2min.)

nektarina; termički tretmani; čuvanje; kakvoća ploda

nije evidentirano

engleski

Thesis effect of different thermal treatments and length of storage on sensory and chemical quality of the fruit nectarine "Venus"

nije evidentirano

nectarine; heat treatment; storage; fruit quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

28

08.07.2011.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)