Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj
Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj (CROSBI ID 390979)

Ocjenski rad | završni rad (sveučilišni)

Mažar, Tomislav Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj / Duralija, Boris (mentor). Zagreb, Agronomski fakultet, 2014

Podaci o odgovornosti

Mažar, Tomislav

Duralija, Boris

hrvatski

Mogućnosti proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj

Cilj ovog rada je objasniti mogućnost proizvodnje voćne vrste goji (Lycium barbarum) u Hrvatskoj. Rad je podijeljen u 10 osnovnih cjelina u kojima je opis vrste Lycium barbarum te njena taksonomska pripadnost i porijeklo. Opisana su ljekovita svojstva goji bobica, kao i kemijski sastav pojedinih dijelova biljke. Nadalje, opisane su kliničke studije, toksičnost i nuspojave te neki gotovi proizvodi ove voćne vrste. Obrađena je i mogućnost uzgoja gojia u Hrvatskoj, sama sadnja, mjere njege, obrana od bolesti i štetnika te berba i skladištenje goji bobica. Na kraju rada opisan je eksperiment proveden u Kini o mogućnosti uzgoja goji bobica na zaslanjenim tlima.

Goji; Lycium barbarum L.; uzgoj

nije evidentirano

engleski

The production possibilities of fuit species goji berries (Lycium barbarum) in Croatia

nije evidentirano

Goji berries; Lycium barbarum L.; growing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

19

25.09.2014.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)